Kategorier
Granskning

Konsten att intervjua en sexköpare

Var? TTELA.

Vem? Reportern Rebecca Jansson.

Vad? TTELA har kartlagt de män som har åkt fast för sexköp i tidningens spridningsområde. Bland torskarna finns läkare, småbarnsföräldrar, egenföretagare och arbetslösa och sexköpen har skett såväl på hotell som i lägenheter och bilar. I samband med granskningen intervjuas ”Erik”, som efter att ha åkt fast har bestämt sig för att försöka träffa kvinnor på traditionellt sätt istället. Han berättar att det var ensamhet som drev honom till brottet, och att han inte tänkt på kvinnorna som offer. Han säger samtidigt att han ångrar sina sexköp eftersom de inte hjälpte mot hans problem.

Hur? Reportern låter ”Erik” tala öppet, men fegar inte när det gäller att ställa faktabaserade motfrågor när han påstår saker som att kvinnorna inte har gjort det för pengarna utan för att de flesta gjort det ”för skoj”. Hon låter också en sexbrottsutredare analysera och kommentera intervjusvaren för att begripliggöra bilden av hur sexköpare ser på sina brott.

Citat: ”Klassiskt att han ser tjejerna som att de gillar att ha sex och gör det för skojs skull. Det är ingen som gör det, det är skitsnack. Det är typiskt försvar inför sig själv att intala sig det här.” Sexbrottsutredaren Stefan Adamsson.

Läs här (låst artikel): Erik köpte sex i flera år: ”Det är deras jobb liksom”