Kategorier
Granskning

Hett tips månader efter första publiceringen

Månader efter att tidningen hade rapporterat om en lärare som stängts av på grund av sexuella meddelanden till elever fick Hudiksvalls Tidning ett tips som gjorde att de tittade närmare på affären.

Var? Hudiksvalls Tidning.

Vem? Reportrarna Stina Andrup och Erik Strömberg.

Vad? I somras stängdes en lärare i norra Hälsingland av och polisanmäldes efter att ha skickat meddelanden av sexuell karaktär till elever. I en artikelserie kan Hudiksvalls Tidning berätta att lärarens beteende var känt hos skolledningen redan för tio år sedan, utan att han stoppades. Tidningen har också träffat tidigare elever som drabbats av mannen samt intervjuat den utpekade läraren som erkänner att han betett sig omdömeslöst.

Hur? Några månader efter att tidningen hade rapporterat om avstängningen första gången hörde en före detta elev av sig till redaktionen. Denna berättade att läraren gjort sig skyldig till liknande övertramp tio år tidigare, och att skolan visste om det. Redaktionen bestämde sig för att gräva djupare i ämnet.

Citat: ”Jag tycker att det är på tiden att det här tas upp. Han passar inte att vara med elever.” Före detta eleven ”Lina”, som var 16 år när läraren skickade meddelanden och frågade om de skulle gå på dejt.

Läs här (låsta artiklar): Alla artiklar om avstängde Nordanstigsläraren