Kategorier
Granskning

Han fick thaimassören att berätta en nyhet

Var? Corren.

Vem? Albin Wiman, Victor Bomgren och Frida Glenning Ströberg.

Vad? Corren berättar att en thaimassagesalong, vars ägare tidigare dömts för koppleri, fortfarande erbjuder försäljning av sexuella tjänster. Man kan också avslöja att kvinnor på salongen har börjat erbjuda kunder att köpa sex i privata lägenheter för att undkomma polisens spaning.

Hur? Redaktionen började inspirerad av bland annat Uppdrag Gransknings reportage ”Happy ending” från december att titta på situationen i Linköping. När de kartlade thaimassagesalongerna i stan drog den aktuella kvinnans salong till sig deras misstankar. Bland annat marknadsförde hon massagen med bilder på lättklädda tjejer som beskrevs som ”vackra och fingerfärdiga”. När reportern Albin Wiman kom till salongen som kund hade han i telefon uppmanats att ta med sig gott om kontanter. Han tror själv att han genom att spela på den naturliga nervositet han kände inför jobbet upplevdes som någon som var intresserad av att köpa sex men som var nervös för att åka dit. Kanske var det därför den kvinnliga massören istället erbjöd honom att komma hem till henne för massage, något som ledde till Correns avslöjande om sexförsäljning i privata lägenheter.

I takt med arbetet märkte reportrarna att även polisens spaning intensifierades och kort efter publiceringen slog man till mot den aktuella salongen.

Citat: ”Om du vill ses igen så kan vi vara hemma hos min kollega i stället. Dit kommer inga poliser.” Thaimassören till Correns wallraffande reporter.

Läs här (låsta artiklar): Prostitutionen flyttar till privata bostäders