Kategorier
Reportage

De ville berätta historien bakom rubrikerna

Sundsvalls Tidning ville berätta historien bakom de svarta mordrubrikerna och kontaktade de anhöriga via målsägandebiträdet i tingsrätten.

Var? Sundsvalls Tidning

Vem? Reportern och fotografen Katarina Vikström

Vad? Sundsvalls Tidning har träffat sambon till den 27-åriga Sundsvallsbo som i somras knivdödades av en ren slump på Kungsholmen i Stockholm. I intervjun berättar hon öppenhjärtigt om pojkvännen, sorgen och hur hennes liv har sedan ut sedan dådet.

Hur? I sin strävan att kunna berätta historien bakom det uppmärksammade våldsbrottet och ge en bild av 27-åringen försökte Sundsvalls Tidning tidigt få tag på de anhöriga. Man vände sig till dem via deras målsägandebiträde, men fick höra att de inte ville medverka i tidningen. När det var dags för hovrätten att ta upp fallet var dock 27-åringens sambo redo att berätta. Det blev en intervju där reportern tänkte extra mycket på att vara inkännande och låta kvinnan själv välja vad hon ville dela med sig av.

Samtidigt vände sig tidningen än en gång till mannens övriga anhöriga via målsägandebiträdet. Detta för att de skulle få veta att artikeln var på gång och få eventuella önskemål vid publiceringen tillgodosedda. Vid publiceringen valde man att endast använda sambons förnamn och att fotografera henne snett bakifrån. Detta både för hennes egen integritets skull och av hänsyn till 27-åringens övriga anhöriga.

Citat: ”Det är jobbigt att acceptera det. När jag inte är med min son jobbar jag mest för att skingra tankarna.”

Läs här (låst artikel): Caroline sambo mördades brutalt