Kategorier
Granskning

De fällde den twittrande politikern

Var? SVT Blekinge.

Vem? Reportrarna Erik Lundmark och Martin Hult Ogenblad.

Vad? SVT Blekinge kunde avslöja att den tillträdande ordföranden i funktionsstödsnämnden i Karlskrona kommun ligger bakom ett Twitterkonto som uttalats sig nedsättande mot funktionshindrade. Trots att den utpekade KD-politikern blånekat till att ligga bakom kontot anses han vara överbevisad och har nu lämnat politiken.

Hur? Efter ett anonymt tips började reportrarna undersöka det aktuella twitterkontot. De hittade bland annat faktauppgifter om kontoinnehavaren som identifierar KD-politikern och en selfie som föreställde KD-politikern. Reportrarna har även pratat med en rad Karlskronapolitiker som intygar att KD-politikern ligger bakom kontot. En viktig åtgärd för reportrarna visade sig vara att de sparade ned bevisen i datorn. För när de väl hade konfronterat politikern rensades kontot radikalt.

Citat: ”Det borde ju jag veta, om det är mitt konto. Och det är definitivt inte jag.” Lokalpolitikern Pelle Nordensson (KD), blånekar trots att han överbevisats.

Se här: KD-topp pekas ut som kränkande twittrare: ”…minst en kromosom kort”https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kd-topp