Kategorier
Reportage

Nolervik gör stor berättelse av snöskottningens vedermödor

Östersundsposten
“Så har jobbet som skribent för lokaltidningen åter fört mig till en plats som det inte står så mycket om i de stora böckerna. En plats med liv och historia och en man med röd toppluva som som skottat tusentals kubikmeter snö i sitt liv.”

Var? Östersundsposten
Vem? Stefan Nolervik
Hur? Sten Hallsten heter han som är snömannen i byn Vägskälet i Jämtland. Det är en plats man bara passerar, såvida man inte som reportern Stefan Nolervik gör sig ärende dit ingen ärenden görs. Kör förbi, stannar och backar bilen. Så uppstår ett möte där Sten skottar och Stefan skriver. “Hans skottande blir som en vacker snödans, hans vana tag i gamla ting, snösläden från förr som lyder hans vilja, snöspaden som delar och fördelar snöpaket som läggs åt sidan. Hans följsamhet i skottningsproceduren, hur kroppen är några delar av en sekund före snötyngden.” En berättelse som likväl kunde varit en mening lång: Surjämt skottar flera ton snö från gårdsplan. Tack och lov blev det lilla något stort istället. Tack Nolervik för det.
 
Läs här: Nolervik: Snömannen i Vägskälet skottar av kärlek
 
Citat: “Så har jobbet som skribent för lokaltidningen åter fört mig till en plats som det inte står så mycket om i de stora böckerna. En plats med liv och historia och en man med röd toppluva som som skottat tusentals kubikmeter snö i sitt liv.”