Kategorier
Personporträtt

Lars Norén slog ut Stigs framtänder – lekte våldsam pjätt

P4 Malmöhus
“Pang så satt jag i väggen. Jag miste mina nya tänder och så fick jag gå med järntänder i några år.”

Var? P4 Malmöhus
Vem? Isak Santesson
Hur? Dramatikern Lars Norén gick bort i sviterna av covid19 i veckan, och medierna har varit fyllda med minnen. Men mitt i alla stora berättelser finns även en liten. Det är den gamla klasskamraten Stig Andersson som minns hur han lekte så våldsamt med den store regissören att Norén slog ut hans framtänder. Det här skedde när bägge gick ettan, vilket torde göra P4 Malmös uppfiskande av den gamle klasskamraten till landets överlägset bästa lokalvinkel på Noréns bortgång – våldsam, mörk och dramatisk, berättad ur minnet för 70 år sedan.
 
Lyssna här:
Klasskamraten: Så miste jag mina tänder när jag lekte med Lars Norén – P4 Malmöhus
 
Citat:  “Pang så satt jag i väggen. Jag miste mina nya tänder och så fick jag gå med järntänder i några år.”